In 1985 ben ik cum laude afgestudeerd aan de Design Academie in Eindhoven. Jarenlang werkte ik als freelance textielontwerpster in binnen- en buitenland. Ik won prijzen en ontving diverse malen subsidie. Daarnaast maakte ik ook kunst, gaf les aan diverse kunstacademies en begeleidde vele stagiaires in mijn studio.

Tijdens mijn academietijd leerde ik een belangrijke les; ik sta open voor de informatie van buiten (docenten en anderen bronnen), ik kijk kritisch naar wat ik heb gemaakt, luister goed naar mijn intuïtie en maak van daaruit een keuze of beslissing. Toen ik 20 jaar geleden door bijzondere ervaringen op het spirituele pad terecht kwam werd al snel duidelijk dat ik hier ongeveer dezelfde les kon toepassen. Er zijn zoveel stromingen, leraren, goeroes, zoveel verschillende bronnen van informatie, dat zelfstandig nadenken en gebruik maken van de intuïtie van groot belang is. Gelukkig kwam ik al snel de boeken van Seth tegen een voor mij belangrijke informatie bron. Een andere belangrijke les die ik op het spirituele pad moest leren, is dat ieder mens uniek is, dat ieder een eigen manier van denken heeft en daardoor aangesproken wordt door bepaalde informatiebronnen, goeroes en of leraren. Geen van mijn vrienden word zo geraakt door Seth als ik, ieder heeft weer een andere inspiratiebron. Welke bron ik ook kies het gaat er uiteindelijk om dat ik de antwoorden voornamelijk in mijzelf zoek, zelfstandig nadenk en mijn eigen keuzes maak ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen leven, er is geen goeroe of leraar die mijn leven kan leven.

Helende kunst

In 1999 besloot ik mijn innerlijke stem te volgen en een onderzoek te beginnen naar de mogelijkheden om helende kunst te maken. Hierbij stelde ik mijzelf de vraag wat heling eigenlijk inhoudt. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat de natuur een helende werking heeft, voor mij geen onbekend gegeven. In mijn werk was en is de natuur altijd een grote inspiratie bron, de schoonheid, de diversiteit en de ongelooflijke kracht is onuitputtelijk. Daarnaast was het mij duidelijk dat veel van onze problemen voort komen uit onwetendheid en gebrek aan zelfkennis. In 2004 liet ik mijn oude werk los om mij helemaal te wijden aan deze nieuwe weg.Ik ontdekte dat creativiteit en vormen van zelfexpressie mij ondersteunde om steeds meer van mijn unieke zelf te leren kennen en persoonlijk te groeien. Vele oude patronen doken op en door onderzoek in mijzelf kwam ik vele beperkende overtuigingen tegen die ik had overgenomen maar nooit eerder had onderzocht. Sommige van deze overtuigingen die gelijkwaardigheid in de weg stonden waren totaal onbewust, meegenomen uit een ver verleden. Gebruikmakend van creativiteit en vormen van zelfexpressie die het proces ondersteunen om oude patronen en overtuigingen zichtbaar te maken, los te laten en of te transformeren. Intussen weet ik dat dit avontuur van ontwikkeling altijd doorgaat om steeds meer mijn eigen natuurlijke zelf te worden.

artist photo voorjaarsexplosie
English Nederlands